De Paintball Loods in Rijkevorsel Het Paintball Strand in Ermelo De Airsoft Loods in Rijkevorsel 

Paintball Boerderij

 
menu

Blog

 

Top 6 paintball games (11-02-2015)

Als je met je vrienden of collega’s gaat paintballen, dan doe je dat natuurlijk niet voor een klein halfuurtje. Daar trek je wel een goede middag of avond voor uit. Je speelt uiteraard meer dan één potje en wilt het liefst zo vaak mogelijk het veld op. Daarom zijn er een groot aantal verschillende spellen bedacht voor de echte paintball-liefhebber. Om de zoveel tijd duikt er weer eens een nieuwe game op die aanslaat, maar er zijn een aantal games die bekend staan als ware klassiekers onder de gemaskerde strijders. Een aantal zal je wellicht al kennen, maar wie weet lees je nu iets over een nieuwe game waarvan je niet kan wachten om ‘m uit te proberen!

Team Deathmatch

Met stip bovenaan het alom vertouwde Team Deathmatch. Simpelweg op het startsignaal rennend en schietend het veld te veroveren en de tegenstanders bibberend van angst het veld uit knallen. Maar... je zal al snel merken dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Tactiek, communicatie en vooral teamwork zijn de sleutelwoorden bij alle paintball games, ook al zijn ze nog zo eenvoudig. En vergis je niet, ook dit spel kent voldoende variaties. Zo kan je als doel hebben om bijvoorbeeld alle torens te veroveren en het veld nog beter te beheersen met je team. Wees gerust, als je geraakt bent, ben je niet gelijk af en hoef je niet uit je neus te eten naast het veld. Je hoeft enkel terug naar je beginpunt en vanaf daar...tijd om wraak te nemen met een welgeplaatste headshot!

Capture the Flag

Wie kent het niet? De wapperende vlag midden in het veld die verovert moet worden. Teamwork, dekkingsvuur en natuurlijk een snelle sprint om al rennend het vijandige vuur te ontwijken en die felbegeerde vlag veroveren. Ook dit spel kent genoeg variaties, zo kan je met twee vlaggen tegelijk spelen, waarbij beide teams gelijkmatig kunnen scoren. Verdeel je team in aanvallers en verdedigers en maak duidelijk afspraken zodat niet iedereen als kip zonder kop over het veld rent. Soms liggen de vlaggen in torens en moet je beide vlaggen bij elkaar zien te krijgen, terwijl de tegenstander je insluit en je teamgenoten net zijn afgeschoten! Hoe ga jij je hier uitredden? Je grijpt naar je vest en pakt je laatste verfgranaat...

VIP

Altijd leuk voor de jarige onder ons of een gelukkige vrijgezel die ontvoert is door zijn vrienden. De teams worden opgedeeld in twee waarvan één team de VIP krijgt. Deze moeten zij heelhuids naar de overkant zien te krijgen zonder dat deze wordt geraakt. Deze bodyguards moeten een tactische route vinden door het veld en zorgen dat de tegenpartij geen schijn van kans maakt. Is het de VIP gelukt binnen de afgesproken tijd veilig naar de overkant te komen, dan hebben zij gewonnen, maar de tegenpartij zal er alles aan doen om die allesbeslissende headshot te scoren! De scheidsrechter kan hier verschillende regels toepassen. Denk hierbij aan de bodyguards die nu alleen met een headshot af zijn en daardoor letterlijk en figuurlijk zichzelf in de strijd kunnen gooien als human-shield.
Blauwe plekken gegarandeerd!

Search and Destroy

De naam zegt het al, eerst zoeken en dan...vernietigen! Ergens in het veld ligt de bom verstopt. Aan jou en je team de taak deze op te sporen voordat de tegenpartij ‘m vindt. Eenmaal gevonden dien je deze bom te beschermen en bij de auto of toren te plaatsen die de scheidsrechter heeft aangegeven. Lukt het om de bom te plaatsen, dan gaan de laatste tien seconden lopen en moet de tegenpartij in rap tempo proberen zich naar de bom toe te vechten en deze te ontmantelen. Is de bom ontmanteld, dan zijn de rollen ineens omgedraaid en moet jouw team direct in de verdediging! Het moge duidelijk zijn waarom deze game zich in de top 6 bevindt.

Infected

Een grote favoriet tijdens een paintball event is het Zombiespel, ook wel Infected genoemd. De groep wordt gesplitst, maar niet op de vertrouwde fifty-fifty verhouding die we kennen. Één gelukkige mag aan de andere kant van het veld beginnen en de rest start gezamenlijk in de tegenovergestelde hoek. Deze dappere eenling is de zombie van de avond en trekt een gekleurd vest aan zodat hij of zij goed herkenbaar is. De andere teams waren eerder op de avond elkaars tegenstander, maar nu zijn zij omgedoopt tot de Survivors en dienen zij gezamenlijk de zombie-aanval af te slaan. Echte zombies krijg je uiteraard alleen dood met headshots, dat maakt het natuurlijk extra moeilijk. En net als echte zombies zijn ook deze erg besmettelijk, want wordt je geraakt...dan ben je ook een zombie geworden! Nu zijn er ineens twee en missen de Survivors een mannetje. Op die manier gaan de zombies proberen het hele veld over te nemen totdat er nog maar één Survivor overblijft.
Moederziel alleen in het hoekje van het veld met de gun in bezwete handjes hoor je de menigte zombies op je af komen! Hou jij vol tot het eindsignaal of...

Free for All

Geen paintball event is compleet zonder Free for All, simpelweg een must. De hele avond kon je rekenen op de steun van je teamgenoten. Zij zorgden ervoor dat je veilig was en jij hielp samen met hen de tegenstander te verslaan. Gooi die steun maar uit het raam, want je staat er helemaal alleen voor in deze hectische game waarin niemand veilig is. Op het startsein is het ieder voor zich! Rennen, duiken, schuilen, maar vooral veel schieten en beschoten worden. Uit het niets duikt er links iemand op! Hij is teveel gefocust op iemand anders, je hebt alle tijd om aan te leggen voor die perfecte headshot, maar ineens ...word je zelf getroffen door je beste vriend die zijn eigen hachje probeert te redden in deze all-out-warfare. Een waardige afsluiter voor de laatste ballen die je letterlijk en figuurlijk niet mag missen!

Paintballen voor Vrouwen (2-1-2015)

Vaak wordt gedacht dat paintballen alleen iets voor mannen is. Het tegenovergestelde is waar. Juist voor vrouwen is paintball een ontzettend leuke sport. Niet alleen is het voor vrouwen hartstikke stoer om met een wapen door een veld te rennen en tegenstanders uit te schakelen, het is ook een ontzettende uitdaging om als vrouw te bewijzen dat ze net zo stoer is als de mannen die met en tegen haar spelen. Bijvoorbeeld tijdens een vrijgezellenfeestje of gewoon een dagje uit.

Gelukkig betreden steeds meer vrouwen onze velden die door weer en wind met een wapen in hun hand stuk voor stuk tegenstanders uitschakelen. Je hoeft namelijk niet heel sterk of groot gebouwd te zijn om goed te kunnen paintballen. Juist de vrouwen, die wat kleiner zijn gebouwd, kunnen heel slim langs alle obstakels manoeuvreren zonder gezien te worden, terwijl ze ondertussen anderen een mooi kleurtje geven.

 Ondanks dat wij steeds meer vrouwen verwelkomen, zien en horen we nog vaak dat vrouwen het toch nog een beetje eng vinden om onze velden te betreden. Ze kijken liever naar hoe hun vrienden komen schieten. Want het doet toch hartstikke zeer als je geraakt wordt? Niets is minder waar, juist omdat je vol zit met adrenaline voel je het bijna niet als je geraakt wordt! Tegen alle vrouwen die nog twijfelen wil ik het volgende zeggen: Onthoud 1 ding, Paintballen is niet eng! Het is juist ontzettend stoer om te komen paintballen, en ook nog eens heel leuk! Bovendien, hoe gaaf is het om uit je comfort zone te komen en iets te doen wat je misschien nooit had gedacht te gaan doen. Laat 2015 het jaar zijn waarin je bewijst dat je net zo stoer bent als alle anderen die bij ons langs komen tijdens vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes, of onze reguliere evenementen. En pijn, wat is dat eigenlijk?

Hoe is paintball ontstaan? (10-11-2014)

'Deze week een leuke recensie gehad van één van onze klanten, dankjewel hiervoor Kim!'

Paintball is een sport/groepsactiviteit die ontstaan is in de Verenigde Staten, waar het voor het eerst gespeeld werd in de jaren 80. Het is de bedoeling dat men elkaar beschiet met verfballetjes (gevuld met een niet schadelijk gelatine-kleurstoffenmengsel).

In 1970 gebruikte James Hale van Daisy Manufacturing voor het eerst een geweer als paintballgeweer. Dit geweer was ontwikkeld voor boeren om bomen en vee te markeren. Het eerste paintballspel werd in New Hampshire gespeeld in 1981 door Bod Gurnsey, Hayes Noel en Charles Gaines.

Sindsdien is paintball in over meer dan 35 landen een ware rage geworden, met professionele competities en geldprijzen en wordt het gesponserd door grote bedrijven. Het spel wordt gespeeld jong (18+) en oud. Paintball is al lang niet meer dat uitje wat alleen wordt gedaan met een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje, maar is een leuke groepsactiviteit geworden. Ook voor de spelers die geen team hebben, of wel een team maar geen wedstrijdaspiraties hebben, worden er wekelijks evenementen georganiseerd. Dit gebeurd tegenwoordig zowel indoor als outdoor. Het is één van de weinige sporten waarbij het niet uitmaakt of je dik, dun, jong, oud, man of vrouw bent. Inzicht en een situatie juist inschatten daar draait het bij Paintball om. Leiderschap, communicatie, teamwork, zelfbeheersing, concentratie en een goede samenwerking zijn dingen die die bij deze sport wordt beoefent. Paintball is spanning, ontspanning, terug naar de natuur, team building, kortom recreatie voor een leuke ervaring.

 Paintball, wat een geweldig uitje! (02-08-2014)

 

'Deze week een leuke recensie gehad van één van onze klanten, dankjewel hiervoor Kim!'

Een aantal weekjes geleden wilden wat vrienden en ik samen een dagje weg organiseren. Met veel actie en gezelligheid. Al snel kozen we paintball. Wij wilden een leuk uitje en paintball klinkt wel bad-ass, lekker veel actie en fun!
Samen op zoek naar een leuke locatie gegaan en er bleek er één heel dichtbij te zitten: Paintball strand in Ermelo. Dat is zo’n 20 minuten rijden vanaf Zeewolde, waar wij allemaal wonen. Dus wij, bepakt en bezakt, goed aangekleed die kant op.

Bij aankomst werden we vrolijk begroet en er werd ons uitgelegd waar we alles konden vinden en hoe het zat met extra munitie. Natuurlijk wilden wij als Rambo’s door het veld kunnen lopen en schieten dus wilden we veel munitie en ‘extreme guns’ zoals ze die noemen. Dan kun je zelfs nog kiezen tussen een ‘sniper’ en een ‘automatische gun’. Als je gaat, ga dan goed! Toch?
Toen we de wapens en maskers hadden, kregen we een instructie over de spellen en de veiligheidspuntjes. Onze scheidsrechter was erg gezellig een maakte een relaxte indruk. Hij zorgde er echt voor dat ons dagje weg een uitje werd om niet te vergeten! Onderweg naar het veld lopen krijg je al echt zo’n opwelling van actie en strijd, dat vond ik persoonlijk echt gaaf! De teams werden verdeeld en de strijd kon beginnen! We begonnen met het spel Team Deathmatch. De tegenstanders waren ook lekker fanatiek en het was echt een battlefield! Na een inspannende 10 minuten, wisselden we van kant en streden opnieuw. Pfoe, toen even pauze. Godzijdank! In de pauze hebben we even kunnen chillen op het terras van de horeca, wat er echt mooi uit zag! Van dat mooie stijgerhout, echt zo’n mooie outdoor look. Jammer genoeg was het al pikkedonker, want volgens mij is het overdag erg mooi op dat paintball strand. Meteen een mooi moment om onze tactieken te bespreken.

Daarna speelden we Capture-the-flag, mijn favoriete spel. Op een ander veld. Dan moet je als team de vlag zien te veroveren. Rambo tijd! Ben wel 4x voor de vlag gegaan! Niet geheel ongeschonden vanaf gekomen, maar dat kun je verwachten in zo’n battle. Wij waren vrij snel daarna allemaal leeg, (onze kogels waren op) en besloten we dat we hard genoeg gewerkt hadden en wel een lekker biertje hadden verdiend! En we hebben nog even mogen boogschieten, wat ook erg grappig was. Alsof ik nog energie in m’n armen had om die boog omhoog te houden! Pijlen vlogen links en rechts, maar niet in het doel. Toen een vriend wél in de roos schoot, kreeg hij een lekker kratje nacho’s van de instructeur. Daar hoort natuurlijk nog een lekker biertje bij.. Uiteindelijk was de avond zoveel leuker dan we verwacht hadden. Het was een leuk uitje, de service was super, de locatie was top en het spel paintball is echt een aanrader, als je durft. ;)

We vonden het zo’n dagje weg, dat we nog eens wilden gaan, maar nu naar een andere locatie. Van dezelfde organisatie, want die vonden we wel zo leuk. Deze keer zijn we naar Paintball Rotterdam (Paintball Manage) gegaan. Dit is een indoor zaal, lekker groot. De sfeer die er hangt is heel gezellig en we hadden er bij binnenkomst weer veel zin in!
Hier werden we ook heel leuk begroet en wisten we eigenlijk van te voren wel dat we weer zoveel munitie wilden. De keus was gauw gemaakt. Iedereen 550 ballen + weer de extreme guns. Deze keer hebben we ook gebruik gemaakt van het muntjes systeem dat, na mijn eigen berekeningen, erg veel korting opleverde. Je krijgt er voor een vaste prijs 4 drankconsumptie muntjes en 1 munt om een mega burger en friet te halen. Die gingen we achteraf lekker eten.
Helemaal klaar voor paintball, gingen we ons omkleden en naar de wapenkamer. Hier waren ook weer hele relaxte en gezellige jongens aan het werk. Zij zorgen er ook echt voor dat je uitje een gezellig uitje word. Tijdens het spelen kregen we nog goede tips van de scheidsrechter en hadden we daardoor bijna gewonnen met Capture-the-flag. Bijna .. Maar om de eer weer te herstellen hesen sommigen van ons zichzelf in een bunnypak en zouden wel even de Bunnyrun doen. Heen en weer rennen, terwijl wij op ze mochten schieten! HA! En achteraf kregen die gewoon een half liter bier! Dat was nog eens een leuke beloning voor het aantrekken van een konijnenpak. 
Terwijl we eenmaal aan ons welverdiende borrel zaten, kwam er al een heerlijke lucht uit de keuken van onze burgers. Die werden ook heel leuk geserveerd in een krat, wat past bij de aankleding van het restaurant enzo. Ze waren heerlijk! Echt een grote maaltijd, heb aardig wat frietjes uitgedeeld aan mijn nog-hongerige teamgenoten. Mannen..

Al met al, vonden wij onze uitjes echt super leuk! Het hele uitje was weer super: service, locatie, eten en drinken. Zij scoren een dikke 10 in ons boekje! Het volgende uitje gaan we weer paintballen, maar dan waarschijnlijk in één van hun andere locaties. In de Paintball loods Rijkevorsel of Paintball boerderij Ewijk, bij Nijmegen in de buurt geloof ik.. Misschien kaart ik het wel aan bij m’n baas, om daar eens zo’n bedrijfsuitje te doen! Alleen nog even verzinnen hoe ik dat subtiel doe..